Käytiin pääsiäisenä avaamassa mökkikausi meän Tannilan perän mökillä. Samalla tietysti käytiin syömässä mummin tekemää ruokaa ja nauttimassa maailman parasta leipää -- mummin tekemää leipää! Arska soli hoitanu savusaunanki tulille ja täten päästiin korkkaamaan vuen ensimmäiset savusaunalöylyt. Joki skipattiin tällä erää, joten jääköön talviturkin pois ottaminen seuraavaan kertaan. Laralle ja Vapulle reissu vaikutti olevan melkosen nautinnollinen. Aurinko paisto lämpimästi, joten tyttöjä tuskin mökin sisällä näky. Pitkillä mettälenkeillä käytiin haistelemassa lintumaastot tarkoin ja tutkittiin mitä muuta lumen alta paljastuu. Tulipa huomattua taas kuinka Laralla on kunto terästä. Eihän siinä pikku-Vappu pysyny mukana ilman kauneusunia. Vaan totta se on, että onnellinen koira on väsyny koira.

 

Seuraavaksi vien teijät tutustumisreissulle Tannilan mökille. Piha on edelleen kesken, mutta suunnitelmia sen suhteen sikiää koko ajan lisää ja lisää... Vielä me siitä saahaan viihtysä ja käyttökelponen.

Pieni punanen mummonmökki

Toiset käy sisävessoissa-- toiset itteäki vanhemmassa ukin tekemässä huussissa. Joka kerta yhtä elämys (ja maailman nopein rakko)

Naapurin sauna

Puuvaja

Siuruan joki

Mökki sisältäpäin + mökinvartija Herra Tulilisko

Tannilan savusauna

 

Seuraavaksi siirrytään kurkistamaan mitä mettässä näkyi...

"Tuuliviiri vallaton... minun sydämeni on..."

Puolukka

Vaara oli ilmeinen --ilmapallo!

Metsä kuin maalaus

Kirje Marialle Rajakylään:

"Rakas Maria. Kuten huomaat, on minulle tehty suurta vääryyttä! Yritin tehdä kaikkeni, jotta turkkiani ei olisi häpäisty niin julmasti mitä fiskarssin sakset tekivät. Katson sinua suoraan silmiin ja pyydän: Katso näitä järkyttäviä saksilla "trimmattuja" jalkoja ja tunne sympatiaa! Kaiva Oyster -koneesi kaapista ja tule pelastamaan minun arvokkuuteni" 

Terveisin: Ystäväsi Lara

"Aurinko ihanasti lämmittää,
yhdessä me tätä kevätpäivää vietetään!"

"Mene talvella metsään, kun aurinko paistaa.
Poimi sieluusi miljoonat timantit puiden oksilta."

"Saapui viimein sade.
Raikasti mielen,maan ja kielen.
Jos vois laulaa kuin satakieli.
Huutaa kuin kurki suolla.
Oottaen karpalon kypsymistä.
Että vois vakkansa täyttää.
Sitten kun aika on ilmaan nousta.
Matkata mukana karpaloita."